Το design στην Ελλάδα: προσφορά, ζήτηση και συνθήκες εργασίας

visualΗ έκθεση «Creative Survey 2015-Το design στην Ελλάδα: προσφορά, ζήτηση και συνθήκες εργασίας» ανακοινώθηκε στα πλαίσια του Digitized 2015, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Με πάνω από 900 συμμετέχοντες, καλύπτοντας 4 τομείς του design (γραφιστικό, web, εσωτ. διακόσμηση και βιομ. σχέδιο), η έκθεση περιέχει πολλές πληροφορίες για την αγορά και τις εργασιακές συνθήκες των σχεδιαστών στην Ελλάδα. Όπως στα περισσότερα δημιουργικά επαγγέλματα, έτσι και εδώ, εντύπωση προκαλούν οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας του κλάδου και οι έντονες εισοδηματικές ανισότητες, ενώ ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα για την μεγάλη τάση εξωστρέφειας του ελληνικού design.

Σε μία περίοδο που η Ελλάδα αναζητά τους αυριανούς ‘πρωταθλητές της’, το Creative Survey 2015  μπορεί να δώσει το έναυσμα στους Έλληνες  σχεδιαστές να στρέψουν τα φώτα της Πολιτείας πάνω στο ελληνικό design και να λάβουν την θέση που τους αξίζει στις διαδικασίες  δημιουργίας πολιτικών που θα αντιστρέψουν τα προβλήματα των εργασιακών συνθηκών και θα δώσουν την δυνατότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός πολύ δυναμικού και εξωστρεφούς κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

Κατέβασε την έκθεση εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s